دسته بندی نشده

خیریه دات؛ روایت یک همراهی بی‌وقفه در روز جهانی افراد دارای معلولیت

سوم دسامبر، روز جهانی افراد دارای معلولیت فرصتی ارزشمند برای تأکید بر اهمیت برابری و مشارکت کامل افراد دارای معلولیت در تمامی ابعاد زندگی است. این روز، آینه تمام‌نمای چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی این گروه از شهروندان جامعه ایران عزیزمان بوده و همواره یادآور آن است که باید برای ایجاد .جامعه‌ای فراگیرتر تلاش کنیم.

در این گزارش، ضمن گرامیداشت این روز مهم، به بررسی اقدامات ارزشمند موسسه آموزش دانش و توانمندی (خیریه دات) در راستای حمایت از افراد دارای معلولیت می‌پردازیم.

مؤسسه آموزش، دانش و توانمندی (خیریه دات) در سال ۱۳۹۶ با هدف ارتقای کیفیت زندگی محرومان، به‌ویژه افراد دارای معلولیت در مناطق کم‌برخوردار، با مجوز سازمان بهزیستی کشور تأسیس شد.

دات از زمان تأسیس خود، با رویکردی مبتنی بر تحقیق و نیازسنجی، تلاش کرده است تا خدمات متنوع و هدفمندی را برای بهبود کیفیت زندگی این افراد از جمله تأمین مسکن و تعمیرات اساسی محیط زندگی، تهیه تجهیزات توان‌بخشی و درمانی، ارائه مشاوره‌های مددکاری، حمایت از آموزش، کمک‌های مالی و موردی به افراد دارای معلولیت ارائه نماید.

یکی از ویژگی‌های متمایز خیریه دات، مشارکت فعال افراد دارای معلولیت در طراحی و اجرای برنامه‌های آن است. این رویکرد باعث شده است تا خدمات ارائه شده توسط این موسسه، دقیقاً متناسب با نیازهای واقعی افراد باشد.

برخی از مهمترین اقدامات این موسسه دات برای افراد دارای معلولیت عبارت‌اند از

انجام پژوهشی جامع برای شناخت نیازهای آموزشی افراد دارای معلولیت:

خیریه دات در نخستین سال فعالیت خود برای ارائه خدمات بهتر و هدفمند به افراد دارای معلولیت، تحقیقی گسترده و علمی را با نظارت یکی از اساتید برجسته در سطح ملی انجام داد. در این تحقیق با همکاری مؤسسات معتبر حوزه معلولیت از جمله مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد و جامعه معلولان ایران، نظرات مستقیم افراد دارای معلولیت از سراسر کشور را جمع‌آوری گردید. با استفاده از روش‌هایی مانند مصاحبه‌های رو در رو و پرسشنامه‌های آنلاین، نیازهای آموزشی، چالش‌ها و انتظارات این عزیزان به دقت بررسی شد. نتایج این پژوهش ارزشمند، نقشه راهی برای برنامه‌ریزی‌های آتی خیریه دات در جهت رفع موانع آموزشی و ارتقای کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت فراهم آورد.

حمایت در دوران همه‌گیری کووید-۱۹:

در اوج بحران کرونا، خیریه دات با اقدامی نوآورانه و همدلانه، برای رفع نیازهای آموزشی دانش‌آموزان و دانشجویان، به ویژه آن‌هایی که دارای معلولیت بودند، وارد عمل شد و با حمایت قابل‌تحسین نیکوکاران، تعداد قابل‌توجهی تبلت تهیه و برای دانش آموزان عضو انجمن‌های افراد معلول سراسر کشور، دانش آموزان مدارس استثنایی و مناطق محروم ارسال گردید. این اقدام ارزشمند، به دانش‌آموزان این امکان را داد تا در شرایط سخت پاندمی، همچنان به تحصیل خود ادامه دهند.

اهدا سبد غذایی برای تأمین نیازهای معیشتی:

در کنار حمایت‌های آموزشی، خیریه دات با همکاری فروشگاه زنجیره‌ای رفاه و انجمن‌های حوزه معلولیت سراسر کشور، اقدام به توزیع کارت‌های اعتباری به بیش از ۱۲۰۰ خانواده نیازمند کرد. این اقدام ارزشمند، به خانواده‌های افراد دارای معلولیت کمک کرد تا بتوانند در شرایط سخت اقتصادی ناشی از فراگیری کرونا، مایحتاج ضروری خود را تهیه کنند. همچنین با ایجاد امکان شارژ مجدد این کارت‌ها در مراحل بعدی، خیریه دات اطمینان حاصل کرد که این خانواده‌ها بتوانند به مدت طولانی‌تری از این حمایت بهره‌مند شوند.

توزیع نان در شهرستان قصر قند:

در سال 1400 و 1401 روزانه دو عدد نان تافتون ضخیم بین خانوارهای بخش تلنگ و شهر ساربوگ در شهرستان قصر قند توزیع گرددید. این خانوارها همگی تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و دارای حداقل یک عضو دارای معلولیت بودند. این طرح با توجه به اینکه شهرستان قصر قند یکی از کم برخوردارترین شهرستانهای کشور است، کمک قابل توجهی به مردمان نیازمند آن خطه از کشورمان داشت.

حمایت از خانواده های زن سرپرست که دارای یک فرد معلول هستند:

از نیمه دوم سال 1401 موسسه دات حمایت از 100 خانواده با سرپرستی مادران یا را در دستور کار خود قرار داده است. حدود 25 خانوار از این مجموعه دارای یک عضو دارای معلولیت یا از کار افتاده می باشند. موضوعات سواد آموزی، مهارت آموزی مالی، مهارت آموزی دوخت لباس های سنتی و تامین لوازم التحریر و کمک های معیشتی به مناسبت های گوناگون و … حمایت های موسسه دات از این مجموعه را تشکیل می دهد.

حمایت در بحران سیل سیستان و بلوچستان:

پس از وقوع سیل در اسفند ۱۴۰۲ در شهرستان دشتیاری، خیریه دات با درک نیازهای ویژه افراد دارای معلولیت و بیماری‌های خاص که در این حادثه آسیب بیشتری دیده‌ بودند؛ تصمیم گرفت تا با احداث سرویس‌های بهداشتی مناسب در منازل آن‌ها، گامی در جهت بازسازی زندگی این عزیزان بردارد. این اقدام، با همکاری فعالان اجتماعی محلی و بر اساس نیازسنجی دقیق، انجام پذیرفته است.

ساخت مسکن برای افراد دارای محدودیت‌های حرکتی و جسمی:

با مشارکت موسسه دات، خیرین محلی و خانواده‌ها، رؤیاهای 120 نفر از هم‌وطنانمان با محدودیت‌های حرکتی و جسمی به واقعیت پیوست. در سال 1402، 25 واحد مسکونی مناسب با نیازهای خاص این عزیزان احداث و تحویل داده شد. این طرح نه تنها یک‌خانه، بلکه یک زندگی جدید را برای آن‌ها به ارمغان آورد. واحدهای مسکونی با متراژهای مختلف و امکانات ویژه، فضایی امن و مستقل را برای این عزیزان فراهم کرد.

ساخت خانه مسکونی در مشهد:

در فروردین 1402، با حمایت موسسه دات و مشارکت خیرین، ساخت یک‌خانه مستقل برای یکی از همشهریان مشهدی با محدودیت حرکتی به واقعیت محقق شد. این واحد مسکونی با ارزش یک میلیارد تومان، با کمک‌های موسسه دات و تلاش خود فرد که بخشی از هزینه را تقبل کرده بود، تهیه شد. این اقدام ارزشمند، گامی بزرگ در جهت بهبود کیفیت زندگی و استقلال فردی این عزیز است.

پای مصنوعی، ارمغانی نو برای کارگر زحمتکش سیستانی _  زاهدانی:

خیریه دات با همکاری یک مرکز دانشگاهی و یکی از اساتید برجسته کشور در زمینه ساخت ارتز و پروتز، توانست زندگی یک کارگر زحمتکش سیستانی _ زاهدانی را متحول کند. این کارگر پرتلاش که بر اثر حادثه برق‌گرفتگی یکی از پاهای خود را از دست داده بود، به دلیل مشکلات ناشی از پای مصنوعی قبلی، در انجام فعالیت‌های روزمره و به ویژه شغل خود به عنوان کارگر ساختمانی با دشواری‌های زیادی مواجه بود. با حمایت مالی خیریه دات، یک پای مصنوعی با کیفیت و مناسب برای این فرد تهیه شد. وی به مدت چند روز به عنوان مهمان خیریه دات در تهران حضور یافت و پس از ساخت و نصب پروتز جدید، به زادگاه خود بازگشت.

اقدامات خیریه دات نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی دقیق، همکاری با نهادهای مختلف و مشارکت فعال جامعه، می‌توان گام‌های مؤثری در جهت بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت برداشت.

به ما بپیوندید تا با هم دنیایی بهتر بسازیم؛ برای آشنایی با فعالیت‌های متنوع خیریه دات و نحوه مشارکت در این حرکت خیرخواهانه، به وب‌سایت ما به آدرس www.dot-charity.ir مراجعه کرده یا با شماره تلفن 02188729099 تماس بگیرید. شما نیز می‌توانید با حمایت‌های خود، در ایجاد تغییر در زندگی نیازمندان سهیم باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *