اخبار

طرح آب‌رسانی به روستاهای کهن بخش تلنگ در شهرستان قصرقند به بهره‌برداری رسید

طرح آب‌رسانی به 5 روستای کهن بخش تلنگ در شهرستان قصرقند توسط موسسه داتش، آموزش و توانمندی اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی خیریه دات؛ این طرح که 5 روستا در شمال بخش تلنگ را در برمی‌گیرد شامل لایروبی و کول گذاری چاه، نصب تیرهای برق و کابل‌کشی از روستای کهن بالا تا چاه، ساخت اتاقک برای موتورخانه، خرید پمپ آب شناور، نصب ترانس و کنتور برق، لوله‌کشی از چاه تا مخزن اصلی توزیع آب برای 5 روستا به طول 1500 متر، ترمیم سیستم آب‌رسانی از مخزن اصلی تا روستاها، ایجاد زیرساخت‌های فنی و اداری برای نصب کنتور آب مشترکین در روستاها است.
دکتر حسن طائی مدیر پروژه با اعلام این مطلب گفت: پيرو جلسه‌های كارشناسي با مسئولان و فعالان بهداشتی و اجتماعی استان سيستان و بلوچستان، برنامه‌های متعددي براي افزايش سطح بهداشت و سلامت بخش تلنگ مورد بحث و تبادل‌نظر قرارگرفته که با توجه به توانایی مالی موسسه خیریه دات تأمین آب آشامیدنی سالم برای 5 روستا از روستاهای کهن در شمال بخش تلنگ در این مرحله در اولویت اجرا قرار گرفت.

مدیر طرح های موسسه دات، دکتر طائی افزود: این پروژه در تیرماه سال جاری به بهره‌برداری رسید و مدیریت آن در اختیار آبفای شهرستان قصرقند قرار گرفت. در این طرح از همکاری بین‌المللی یونیسف ایران نیز برخوردار بوده‌ایم.
طائی با تقدیر از آبفای استان سیستان و بلوچستان به‌ویژه شرکت آبفای شهرستان قصرقند گفت: بخش تلنگ در شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۵ جمعیتی بالغ بر 18364 نفر، شامل 5200 خانوار داشته است. این جمعیت و خانوارها در ۷۵ آبادی پراکنده هستند.
همچنین در این بخش یک درمانگاه عمومی، یک پایگاه اورژانس و ۹ خانه بهداشت فعال و 5 خانه بهداشت در حال آماده‌سازی و یک نانوایی بهداشتی وجود دارد. این بخش از منظر شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی در مقایسه با سایر بخش‌های استان از امکانات و وسایل اولیه زندگی فردی و اجتماعی کمتری برخوردار است از این منظر موسسه خیریه دانش، آموزش و توانمندی «دات» پس از بازدیدهای محلی و کسب اطلاعات از فعالان و خبرگان ملی و استانی این منطقه را به عنوان بخشی که می‌توان نسبت به ارتقاء سطح بهداشت و فرهنگ سلامت آنها اقدام کند، انتخاب کرده است.
وی در پایان گفت: در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان قصرقند و بخش تلنگ مردمان 75 روستا به لحاظ امکانات و نیازهای اولیه مانند آب، غذا، بهداشت و آموزش و امکانات زیربنایی و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات بشدت دچار تنگنا هستند. البته در بخش تلنگ سازمان‌های مردم‌نهاد گوناگونی فعالیت دارند. این بخش از لحاظ وضعیت و امکانات کالبدی و آموزشی به طور نسبی قابل‌قبول است؛ اما این ۷۵ روستا به طور جدی از آب سالم برخوردار نیستند؛ به‌استثنای چند روستا که در دامنه کوه‌ها قرار دارند بقیه با چالش دسترسی به آب آشامیدنی سالم روبرو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *