طرح آموزشی و مهارتی را در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در منطقه سیستان
موسسه دانش آموزش توانمندی (دات) به منظور افزایش توانمندی جوانان، طرح آموزشی و مهارتی را در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در منطقه سیستان در سال 1401 آغاز کرد.
در واقع برمبنای مطالعات انجام گرفته برای ایجاد تحول مستمر و توسعه در این استان، پایدارترین راه ارتقای سطح آگاهی، تحصیلات، بهداشت و مهارت و اشتغال پذیری و ایجاد کسبوکارهای مبتنی بر امکانات بومی است.
این طرح سعی دارد با همکاری دستگاههای ذیربط استان وضعیت فرهنگ سلامت و بهداشت، آموزش و مهارت را ارتقا دهد که در طرح مهارت تجهیز مراکز آموزشی سازمان فنی و حرفهای و هنرستان¬ها و دبیرستانهای کار و دانش دخترانه و پسرانه در دستور کار قرار دارد.
در حال حاضر تجهیز و راهاندازی 5 کارگاه آموزشی و برگزاری دورههای مختلف مهارتآموزی با حضور اساتید کشوری و استانی برای جوانان جویای کار از جمله اقداماتی بود که با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان سیستان و بلوچستان در شهرستان های زهک، هیرمند، زابل و شهرستان خاش آغاز کردیم.
دورههای آموزشی، مهارتی و تخصصی تأسیسات حرارتی و برودتی شامل لولهکشی گاز خانگی و تجاری، نصب و راهاندازی کولرهای گازی یکپارچه و اسپلیت و مولتیپنل، نصب و راهاندازی پکیج و شوفاژ دیواری و آموزشهای خیاطی و شیرینیپزی برای بانوان در شهرستان زهک و هیرمند و همچنین در شهرستان خاش دورههای آموزشی و مهارتی جوشکاری گاز خانگی و تجاری مطابق با استانداردهای سازمان آموزشهای فنی و حرفهای برگزار شد.
در این برنامه آموزشی تاکنون بیش از 300 نفر از جوانان منطقه اعم از زن و مرد شرکت کرده و دورهها را با شرکت در آزمون نهایی به پایان رساندهاند.
شایانذکر است تعدادی از کارآموزان هماکنون از شغل و درآمد در حوزههای مهارتی تدریس شده، برخوردار میباشند.
همچنین تجهیز هنرستان ها و دبیرستانهای کار و دانش دخترانه و پسرانه به منظور توانمندسازی و اشتغال پذیری دانش آموزان و کسب مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار است.
تلاش خیریه دات در این طرح ارائه تجهیزات برای مراکز آموزشی و مهارتهای حداقلی برای ورود به بازار کار است. بدیهی است که برای نیل به این هدف ارتقا سطح توانمندی مربیان و استادکاران هنرستانها و دبیرستانها از اهمیت خاصی برخوردار است